top of page

FOTOGRAF Paz Arando

AC-Service

Din bils luftkonditionering (AC / Air Condition) brukar de flesta inte ägna några större tankar kring. iallafall inte förrän den katastrofala dagen när den plötsligt slutar fungera! Då inser man snabbt vilken milsvid skillnad i komfort det är med en fungerande klimatanläggning.

Om din luftkonditionering (AC) används sparsamt, eller om du kör väldigt lite med din bil så kan det uppstå behov av att serva och fylla upp kylsystemet med köldmedium. En AC som börjar få brist på köldmedium kan gurgla, eller vissla svagt eller fungera sporadiskt eller bara leverera halvkall luft trots att den ställts på full effekt.

 

Det förekommer också att systemet luktar illa, som kan lika den unkna doften som ibland uppstår i kylskåp.

Då är det dags för en service av din AC-anläggning. Först görs alltid en lagstadgad täthetskontroll, och om systemet är tätt så toppas systemet upp med köldmedium.

Fr 1495 kr

Om ditt system inte skulle visa sig vara helt tätt, beroende på t ex ett läckage på grund av stenskott, eller om det är något annat fel på anläggningen så felsöker vi och ger dig ett kostnadsförslag för åtgärd.

Om du har en bra bilförsäkring så är det ofta ersättningsbart via din vagnskadeförsäkring eller maskinskadeförsäkring beroende på hur felet har uppkommit. Det är kostsamt att reparera AC-anläggningar, men har du en försäkring som täcker så kommer du undat med självrisken (storleken på din självrisk varierar men framgår av ditt försäkringsbrev).

 

Vi hjälper dig såklart att reglera  försäkringsärendet också.

Boka tid genom att ringa, eller via verkstadens bokningsformulär.

bottom of page